Alergeny

SUBSTANCJE WYSTĘPUJĄCE W ZAKŁADZIE

GASTRONOMICZNYM „CHICKEN DRIVE”

MOGĄCE POWODOWAĆ REAKCJE ALERGICZNE

 

 

 

 

 

 

  • HOT-DOG GLUTEN, SOJA, BIAŁKO MLEKA.ORZECHY ARACHIDOWE

  • ZAPIEKANKI GLUTEN, BIAŁKO MLEKA, SOJA.ORZECHY ARACHIDOWE

  • KURCZAKI W PANIERCE GLUTEN , GORCZYCA ,SELER,SOJA

  • WARZYWA PANIEROWANE GLUTEN ,GORCZYCA ,SELER ,SOJA,JAJA

  • PANINO GLUTEN , GORCZYCA,SELER , SOJA ,JAJA

  • TORTILLA GLUTEN , GORCZYCA,SELER , SOJA ,JAJA

  • DRIVEBURGER GLUTEN , GORCZYCA,SELER , SOJA,SEZAM, JAJA

  • HAMBURGER GLUTEN , GORCZYCA,SELER, SOJA, SEZAM

  • SOSY MLEKO ,JAJA I PRODUKTY POCHODNE

  • SER MLEKO

  • LODY MLEKO I PRODUKTY POCHODNE

  • (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ)

    ŚLADOWE ILOŚCI JAJ,SOJA ,ORZECHY, SEZAMU ,ŁUBINU

     

    SKŁAD PÓŁPRODUKTÓW







    BUŁKI-mąka pszenna, woda , drożdze, tłuszcz roślinny, mąka żytnia, cukier, sól, polepszacz

    FARSZ- cebula , pieczarka, papryka ostra, sól , olej , woda

    SURÓWKA- kapusta biała , marchew , sól , cukier , pieprz czarny,

    PARÓWKA- mięso wieprzowe 62% , woda ,tłuszcz wieprzowy ,skrobia , sól , białko sojowe,

    błonnik grochu , przyprawy , stabilizator ,trifosforany, kwas izoaskorbinowy ,

    kwas askorbinowy , glutaminian monosodowy,cytryniany sodu

    PLACEK TORTILLA-mąka pszenna , woda , tłuszcz, glicerol , guma guar, gluten pszenny , sól ,

    emulgator mono i doglicerydy kwasów tłuszczowych , cukier , regulator

    kwasowości , kwas jabłkowy , substancje spulchniające , węglany sodu.

    LODY- cukier , mleko odtłuszczone i pełne w proszku glukoza jednowodna w proszku , substancje

    spulchniające , stabilizatory , aromaty

    PANIERKA- mąka pszenna i kukurydziana , skrobia kukurydziana i ziemniaczana , sól , jajka w

    proszku, ekstrakty przypraw, mieszanka przypraw, węglan sodu e-500, białko

    jaj w proszku, hydrolizat białka kukurydzianego, gluten , dwutlenek siarki

    SOS BARBECUE-woda, cukier, ocet winny , koncentrat pomidorowy, ocet biały winny,

    skrobia modyfikowana , ocet spirytusowy, przecier śliwkowy , przyprawy,

    karmel jasny, sól, kwas mlekowy, aromat dymu wędzarniczego, sorbinian potasu

    SOS TYSIĄC WYSP-olej rzepakowy, białka mleka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, woda,

    cukier, musztarda, gorczyca, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy,

    przyprawy, guma guar, guma ksantonowa, benzoensan sodu, sorbian potasu,

    kwas cytrynowy

    SOS ARABSKI-olej rzepakowy, białka mleka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, woda,

    cukier, musztarda, gorczyca, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy,

    przyprawy, guma guar, guma ksantonowa, benzoensan sodu, sorbian potasu,

    kwas cytrynowy,ekstrakt z papryki

    SOS AMERYKAŃSKI-woda, olej rzepakowy, musztarda, cebula suszona, skrobia modyfikowana,

    cukier, ocet spirytusowy, białka mleka, guma guar i ksantanowa, aromat,

    benzoesan sobu, sorbinian potasu, kwas mlekowy,ekstrakt z papryki, sólwapniowo-disodowa EDTA

    SOS Z SAMBALEM-przyprawa sambal,pomidory krojone, chili,olej rzepakowy, białka mleka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, woda,

    cukier, musztarda, gorczyca, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy,

    przyprawy, guma guar, guma ksantonowa, benzoensan sodu, sorbian potasu,

    kwas cytrynowy

    MAJONEZ-olej rzepakowy, cukier, jajka w proszku,woda, ocet spirytusowy, musztarda, gorczyca, kwas mlekowy, guma guar i ksantanowa, karoteny, sólwapniowo-disodowa EDTA

    KETCHUP-pomidory,sól, cukier, ocet,skrobia modyfikowana, kwas cytrynowy, naturalne aromaty

    przyprawy, seler, benzoesan sodu

    SER-mleko pasteryzowane, sól, chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej

     

NIE WYSTĘPUJĄ:

 

-MIĘCZAKI I POCHODNE

-DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY

-SKORUPIAKI I ICH POCHODNE

-RYBY I ICH POCHODNE

-ORZESZKI ZIEMNE I ICH POCHODNE