Alergeny
SUBSTANCJE WYSTĘPUJĄCE W ZAKŁADZIE
GASTRONOMICZNYM „CHICKEN DRIVE”
MOGĄCE POWODOWAĆ REAKCJE ALERGICZNE
-
HOT-DOG GLUTEN, SOJA, BIAŁKO MLEKA.ORZECHY ARACHIDOWE
-
ZAPIEKANKI GLUTEN, BIAŁKO MLEKA, SOJA.ORZECHY ARACHIDOWE
-
KURCZAKI W PANIERCE GLUTEN , GORCZYCA ,SELER,SOJA
-
WARZYWA PANIEROWANE GLUTEN ,GORCZYCA ,SELER ,SOJA,JAJA
-
PANINO GLUTEN , GORCZYCA,SELER , SOJA ,JAJA
-
TORTILLA GLUTEN , GORCZYCA,SELER , SOJA ,JAJA
-
DRIVEBURGER GLUTEN , GORCZYCA,SELER , SOJA,SEZAM, JAJA
-
HAMBURGER GLUTEN , GORCZYCA,SELER, SOJA, SEZAM
-
SOSY MLEKO ,JAJA I PRODUKTY POCHODNE
-
SER MLEKO
-
LODY MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
-
(ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ)
ŚLADOWE ILOŚCI JAJ,SOJA ,ORZECHY, SEZAMU ,ŁUBINU
SKŁAD PÓŁPRODUKTÓW
BUŁKI-mąka pszenna, woda , drożdze, tłuszcz roślinny, mąka żytnia, cukier, sól, polepszacz
FARSZ- cebula , pieczarka, papryka ostra, sól , olej , woda
SURÓWKA- kapusta biała , marchew , sól , cukier , pieprz czarny,
PARÓWKA- mięso wieprzowe 62% , woda ,tłuszcz wieprzowy ,skrobia , sól , białko sojowe,
błonnik grochu , przyprawy , stabilizator ,trifosforany, kwas izoaskorbinowy ,
kwas askorbinowy , glutaminian monosodowy,cytryniany sodu
PLACEK TORTILLA-mąka pszenna , woda , tłuszcz, glicerol , guma guar, gluten pszenny , sól ,
emulgator mono i doglicerydy kwasów tłuszczowych , cukier , regulator
kwasowości , kwas jabłkowy , substancje spulchniające , węglany sodu.
LODY- cukier , mleko odtłuszczone i pełne w proszku glukoza jednowodna w proszku , substancje
spulchniające , stabilizatory , aromaty
PANIERKA- mąka pszenna i kukurydziana , skrobia kukurydziana i ziemniaczana , sól , jajka w
proszku, ekstrakty przypraw, mieszanka przypraw, węglan sodu e-500, białko
jaj w proszku, hydrolizat białka kukurydzianego, gluten , dwutlenek siarki
SOS BARBECUE-woda, cukier, ocet winny , koncentrat pomidorowy, ocet biały winny,
skrobia modyfikowana , ocet spirytusowy, przecier śliwkowy , przyprawy,
karmel jasny, sól, kwas mlekowy, aromat dymu wędzarniczego, sorbinian potasu
SOS TYSIĄC WYSP-olej rzepakowy, białka mleka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, woda,
cukier, musztarda, gorczyca, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy,
przyprawy, guma guar, guma ksantonowa, benzoensan sodu, sorbian potasu,
kwas cytrynowy
SOS ARABSKI-olej rzepakowy, białka mleka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, woda,
cukier, musztarda, gorczyca, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy,
przyprawy, guma guar, guma ksantonowa, benzoensan sodu, sorbian potasu,
kwas cytrynowy,ekstrakt z papryki
SOS AMERYKAŃSKI-woda, olej rzepakowy, musztarda, cebula suszona, skrobia modyfikowana,
cukier, ocet spirytusowy, białka mleka, guma guar i ksantanowa, aromat,
benzoesan sobu, sorbinian potasu, kwas mlekowy,ekstrakt z papryki, sólwapniowo-disodowa EDTA
SOS Z SAMBALEM-przyprawa sambal,pomidory krojone, chili,olej rzepakowy, białka mleka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, woda,
cukier, musztarda, gorczyca, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy,
przyprawy, guma guar, guma ksantonowa, benzoensan sodu, sorbian potasu,
kwas cytrynowy
MAJONEZ-olej rzepakowy, cukier, jajka w proszku,woda, ocet spirytusowy, musztarda, gorczyca, kwas mlekowy, guma guar i ksantanowa, karoteny, sólwapniowo-disodowa EDTA
KETCHUP-pomidory,sól, cukier, ocet,skrobia modyfikowana, kwas cytrynowy, naturalne aromaty
przyprawy, seler, benzoesan sodu
SER-mleko pasteryzowane, sól, chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej
NIE WYSTĘPUJĄ:
-MIĘCZAKI I POCHODNE
-DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY
-SKORUPIAKI I ICH POCHODNE
-RYBY I ICH POCHODNE
-ORZESZKI ZIEMNE I ICH POCHODNE